Az alábbi cikkben összegyűjtöttük a gin pozitív hatásait a szervezetre, hogy jobban megismerhessük ennek az italnak az egészségünkre gyakorolt hatását.
A ginről sokan nem tudják, hogy nem csak egy egyszerű szeszesital, ami Angliából indult hódító útjára, hanem számos pozitív élettani hatása is van. Éppen ezért az alábbi cikkben összegyűjtöttük a gin pozitív hatásait a szervezetre.
Javítja a vérkeringést
Az alkoholt borókabogyókból készítik, mely az egyik leghasznosabb szuperétel, köztudottan javítja a vérkeringést. Éppen ezért kis mértékben fogyasztva csökkentheti a vérkeringési problémákból adódó egészségügyi problémákat.
Kevésbé okozhat másnaposságot
Az óriási gin választékban fellelhető italok a legtermészetesebb szeszes italok között vannak számon tartva, mivel alkotóelemeik botanikai eredetűek. Ennek eredményeként kevésbé valószínű, hogy másnaposságot okoznak, mint más alkoholos italok. Természetesen a mértékletesség betartása mellett.
Csökkent a szívbetegség kockázatát
Az italban található alapanyagnak tekinthető borókabogyóról közismert, hogy csökkenti a szívbetegség kockázatát a benne nagy számban megtalálható flavonoidoknak köszönhetően. Ennek folyományaként a gin rendszeres mértékkel történő fogyasztása ezen a téren is pozitív hatású lehet.
Magas a vitamintartalma
Az ital számos összetevője igen magas a C-vitamin tartalmú, így magától értetődő, hogy az alkohol is tartalmazza ugyanezeket a vitaminokat.
Gyógyászati célokra is alkalmas
1858-ban figyelték meg először, hogy a gint tonikkal és lime-al keverve egy különleges aromájú italt kaphatunk, mely az egyik leghatásosabb mód volt akkoriban a malária ellen. Így ezekben az időkben a gin tonikot orvosi javallatra kellett inni.
Antioxidáns tulajdonságokkal bír
A borókabogyó tele vannak antioxidánsokkal, amelyek a mértékletesség betartásával a sejtek regenerálódásához és a szép bőr kialakulásához is hozzájárulhatnak.
Alacsony kalóriatartalmú
A hölgyektől gyakran hallhatjuk, hogy például a sör telis tele van kalóriával. Mindez erre a gyógyitalra szerencsére ez nem igaz, mert viszonylag alacsony kalóriájú, ami más egészségügyi téren is pozitív tulajdonságnak tekinthető.
Segíti az emésztést
A borókabogyó elősegítik az emésztést is, növelve a bélben levő emésztőenzimeket, növelve a gyomorsavat és csökkentve a puffadást, vagyis nem csak a vérkeringés, de az emésztés megfelelő működéséhez is hozzájárulhat egy-egy pohárka gin.
Megfázásra is kiváló gyógyír lehet
A gin a megfázás természetes ellenszere, mivel a borókabogyóban található olajok enyhítik a köhögést. Egy ízesített változat gyógynövényekkel, vagy gyömbérrel párosítva, az egyik legjobb házi orvosság lehet megfázás esetén.
Az ízületi gyulladást is csökkentheti
Végül, de nem utolsó sorban érdemes megemlíteni, hogy az ilyen italok gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkeznek, amelyek csökkenthetik az ízületi gyulladásokban szenvedő emberek fájdalmát is.
Összegezve
A gin tehát számos téren segítségünkre lehet, hiszen rengeteg pozitív élettani hatása lehet egészségünkre és bizonyos betegségek, problémák kezelésére is alkalmas lehet. Ezért mindenképp érdemes tenni egy próbát néhány minőségi itallal ezen a téren.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.